Gå til indhold

Folketingsvalg

Hvis du opholder dig i udlandet og derfor er forhindret i at stemme i Danmark på valgdagen, kan du i stedet brevstemme på enhver dansk ambassade eller konsulat i udlandet. Det er dog en betingelse, at du er optaget på valglisten.

Danske statsborgere, der opholder sig midlertidig i Nederlandene, kan afgive deres brevstemme på den danske ambassade i Haag på alle hverdage i tidsrummet 10:00-12:00 og 13:00-15:00. Du behøver ikke at lave en aftale for at brevstemme. Du skal medbringe pas som gyldig legitimation.  

Hvis du ønsker at brevstemme på enten det danske konsulat i Groningen eller i Amsterdam, bedes du venligst selv aftale dette med konsulatet. Du finder konsulaternes telefonnumre her. 

Din brevstemme bør afgives i god tid, da brevstemmen skal kunne nå hjem til den relevante kommune før valgstederne åbner på selve valgdagen i Danmark.

Betingelser for stemmeret
Som udgangspunkt har du ikke ret til at stemme til valg og folkeafstemning i Danmark, hvis du er bosiddende i udlandet. Dog er der bestemte grupper af danske statsborgere, som har bevaret en særlig tilknytning til Danmark og derfor kan søge om at bevare deres valgret til det danske valg. Dette kræver, at du bliver optaget på valglisten for
udlandsdanskere.

Du kan læse mere her om udlandsdanskeres valgret og her kan du læse mere om, hvordan du brevstemmer fra udlandet.

Spørgsmål
Eventuelle spørgsmål kan rettes til ambassaden på telefon + 31 (0)70 302 59 59 eller via mail [email protected].