Gå til indhold

Praktikant – Europæisk politik

Ambassaden i Haag søger en praktikant til europæisk politik.

Har du lyst til at arbejde med europæisk politik og få indblik i processerne bag scenen, når f.eks. migration, Ukraine, Rusland, EU og NATO er på de europæiske og internationale politiske dagsordener? Og har du lyst til at arbejde med et bredt spektrum af opgaver i et internationalt miljø på en ambassade i et af Danmarks vigtigste europæiske partnerlande? Drømmer du måske om en karriere i Udenrigsministeriet? Så er stillingen som praktikant på ambassaden i Haag en unik mulighed for dig.

 

Den danske ambassade i Haag tilbyder et studierelevant, spændende og udfordrende praktikantophold i ambassadens politiske afdeling i perioden 1. august 2023 til 31. januar 2024 eller 1. februar 2024 – 31. juli 2024.

 

Du bliver som praktikant en integreret del af ambassadens politiske team, som er et mindre team præget af travlhed og højt humør. Det er vigtigt, at du har gode analytiske og kommunikative evner samt stor interesse for udenrigs- sikkerheds- og europapolitik. Du vil i løbet af dit praktikophold få et unikt indblik i både de politiske, kulturelle, økonomiske og handelsmæssige aspekter af ambassadens og Udenrigsministeriets virke.

 

Dine arbejdsopgaver vil primært omfatte:

  • Selvstændig baggrundsresearch, informationsindsamling samt udarbejdelse af bidrag til ambassadens indberetninger til Udenrigsministeriet samt øvrige ministerier, bl.a. forud for EU-rådsmøder;
  • Udarbejdelse af analyser af aktuelle udenrigs- og særligt europapolitiske forhold i en nederlandsk kontekst;
  • Deltagelse i briefinger og seminarer afholdt af nederlandske myndigheder og organisationer.

 

Hvem er du?
Vi søger en dygtig og ambitiøs studerende med gode analytiske og kommunikative evner. Du er initiativrig, selvstændig og fleksibel, grundig og ansvarsbevidst. Du skal kunne arbejde struktureret og bevare overblikket og dit gode humør, også når der er travlt. Du skal desuden have stærke dansk- og engelskkundskaber og et godt kendskab til Office-programmer. Kendskab til nederlandsk er naturligvis en fordel, men ikke et krav.

 

Er du studerende med en særlig interesse for europæisk politik, ser vi frem til at modtage en motiveret ansøgning med din begrundelse for, hvorfor du er interessant for os. Vi ser helst, at du er indskrevet på overbygningsdelen af din uddannelse.

 

Interesseret?
Send os en motiveret ansøgning på dansk (maks. én side), CV og kopi af relevante eksamensbeviser i en samlet PDF-fil til
[email protected] senest den 19. februar 2023, og skriv ”Praktikant (EU)” i emnefeltet. Indiker hvilken praktikperiode du er interesseret i.

Du modtager en bekræftelse, når ambassaden har modtaget din ansøgning. Der afholdes samtaler snarest muligt, og du kan forvente et endeligt svar på din ansøgning kort tid herefter. 

 

Vi glæder os til at modtage din ansøgning!

 

Læs mere om Den Danske ambassade i Haag på vores hjemmeside eller besøg os på Facebook eller LinkedIn