Gå til indhold

Eksportfremme og Public Diplomacy

Ambassaden i Haag søger en praktikant til eksportfremme og public diplomacy.

Har du lyst til at arbejde med eksportfremme i et internationalt miljø og har du flair for kommunikation? Har du lyst til at få et indblik i, hvordan The Trade Council hjælper danske virksomheder med at blive etablerede på det nederlandske marked? Ønsker du at bidrage til at styrke Danmarks omdømme i Nederlandene for derved at øge Danmarks kulturelle, politiske og handelsmæssige indflydelse. Så er stillingen som praktikant på ambassaden i Haag en unik mulighed for dig.

 

Den danske ambassade i Haag tilbyder et studierelevant, spændende og udfordrende praktikantophold i ambassadens handelsafdeling i perioden 1. august 2024 til 31. januar 2025.

 

Du bliver som praktikant en del af en mellemstor og dynamisk ambassade og inddraget i ambassadens daglige virke på såvel handelsområdet som public diplomacy området. Der arbejdes tæt sammen med kolleger i omkringliggende lande i et tværregionalt samarbejde. Sektorerne er fordelt mellem kollegerne og du vil komme i berøring med flere forskellige.

 

Samtidig vil du arbejde med ambassadens kommunikation, sociale medier og public diplomacy indsats. Du vil blive inddraget i arbejdet med planlægning af events og få rig mulighed for at tage initiativ til indsatser. Du vil få mulighed for at prøve kræfter med en række spændende opgaver og projekter inden for handelsområdet samt bidrage til styrkelse af Danmarks positive omdømme i Nederlandene.

 

Dine arbejdsopgaver vil primært omfatte:

  • Assistance til udarbejdelse af markedsundersøgelser efterspurgt af danske virksomheder;
  • Bidrage med relevante nyheder til hjemmeside og sociale medier;
  • Løbede opdatere ambassadens hjemmeside samt udarbejde materiale til ambassadens SoMe-profiler,
  • Assistance i forbindelse med gennemførelse af eksportfremstød, møder, seminarer og events;
  • Udarbejdelse af præsentationsmateriale til brug for besøgsgrupper og afholde foredrag for nogle besøgsgrupper.

 

Hvem er du?
Vi søger en dygtig og aktiv praktikant, som kan agere selvstændigt. Vi forventer, at du er struktureret, kan bevare overblikket og har interesse for og kendskab til handel, dansk erhvervsliv og kommunikation. Vi forventer endvidere, at du har gode dansk- og engelskkundskaber og et godt kendskab til Office-pakken. Det er en fordel, hvis du har kendskab til nederlandsk og til Sitecore-platformen, men ikke et krav.

Er du studerende med særlig interesse for eksport og kommunikation, ser vi frem til at modtage en motiveret ansøgning med din begrundelse for, hvorfor du er interessant for os. Vi ser helst, at du er indskrevet på overbygningsdelen af din uddannelse.

 

Interesseret?
Send os en motiveret ansøgning på dansk (maks. én side), CV og kopi af relevante eksamensbeviser i en samlet PDF-fil til 
[email protected] senest den 17. januar 2024 og skriv ”Praktikant (H/PD)” i emnefeltet. Hvis du har spørgsmål til stillingen kan du rette henvendelse til Maria Lohmann Andersen på [email protected].

 

Du modtager en bekræftelse, når ambassaden har modtaget din ansøgning. Der afholdes samtaler snarest muligt, og du kan forvente et endeligt svar på din ansøgning kort tid herefter.

 

Vi glæder os til at modtage din ansøgning!