Spring til indhold

Information om coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Nederlandene.

Senest opdateret 07-05-2021 kl. 16.07 
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Nederlandene.

Information om konkrete restriktioner i Nederlandene opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Afghanistan, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Nederlandene.

Information om konkrete restriktioner i Nederlandene opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

De nederlandske myndighed fraråder kraftigt alle ikke-nødvendige rejser til Nederlandene. I den forbindelse gøres der ikke forskel på rejsende. Erhvervsrejsende opfordres derfor til at genoverveje deres rejse til Nederlandene.

Negativ COVID-19 test samt en sundhedserklæring er påkrævet ved indrejse og transit i Nederlandene med fly, færge, tog eller bus fra Danmark og andre højrisikolande. Find flere oplysninger her.

Der er to forskellige muligheder for at opfylde testkravene for indrejse i Nederlandene: (1) Fremvisning af negativ PCR-test som ikke må være mere end 24 timer gammel ved boarding til Nederlandene. Eller (2) Fremvisning af både en negativ PCR-test som ikke må være mere end 72 timer gammel ved ankomst til Nederlandene og fremvisning af en negativ antigen/kviktest, som ikke må være mere end 24 timer gammel ved boarding af flyet til Nederlandene. Benytter du app'en MinSundhed viser coronapasset det nyeste testresultat, mens alle tidligere testresultater er at finde under "Se dine COVID-19 svar". 

Hvis du har haft COVID-19, men efter endt sygdom ikke kan teste negativ, kan du stadig rejse til Nederlandene ved fremvisning af følgende tre dokumenter:

  • Positiv NAAT (bl.a. PCR) test der minimum er to uger gammelt og maksimum otte uger gammelt.
  • Positivt NAAT (bl.a. PCR) test taget maks. 72 timer før ankomst til Nederlandene.
  • Negativ kvik-test taget før afgang.

Hvis det ikke er muligt at teste negativ i kvik-test efter endt sygdom, kan du rejse ind ved fremvisning af følgende tre dokumenter:

  • Positiv NAAT (bl.a. PCR) test der minimum er to uger gammelt og maksimum otte uger gammelt.
  • Positivt NAAT (bl.a. PCR) test taget maks. 72 timer før ankomst til Nederlandene.
  • Lægeerklæring på, at den rejsende ikke længere er smitsom. Denne må ikke være ældre end 72 timer før boarding af fly.

Læs mere her.

Ved ankomst til Nederlandene opfordres der fortsat kraftigt til at gå i 10-dages hjemmekarantæne. Man kan testes på 5. dagen. 

Der er forbud mod alle fly fra Sydafrika og Indien samt land i Syd- og Mellemamerika til Nederlandene. 

EU’s indrejserestriktioner gælder i Nederlandene. Find flere oplysninger her.

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Rejsende som er vaccinerede er ikke undtaget indrejserestriktioner ved indrejse til Nederlandene.

Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

Alle rejsende fra Danmark (og andre højrisikolande) til Nederlandene opfordres kraftigt af de nederlandske myndigheder til at gå i 10-dages hjemmekarantæne ved hjemkomst. Find flere generelle oplysninger her. Det er muligt at lade sig teste på 5. karantænedag. 

Der gælder en række undtagelser for bl.a. erhvervsrejserne, transitpassager, sømænd, folk med presserende behov for at besøge familie i NL samt folk med kritiske erhverv herunder sundhedsmedarbejdere, transportmedarbejdere, ansatte i international organisationer, diplomater etc. For erhvervsrejsende gælder det, at der opfordres til at genoverveje rejser.

Interne rejserestriktioner

Der er ikke indført interne rejserestriktioner i Nederlandene, men alle ikke-nødvendige rejser internt i Nederlandene frarådes.

Mundbind er påkrævet i al offentlig transport. Man skal selv medbringe et mundbind. Man kan få pålagt bøde, hvis man ikke bruger mundbind i offentlig transport.  

Transitmuligheder

Negativ COVID-19 test er påkrævet ved indrejse og transit i Nederlandene med fly, færge, tog eller bus fra Danmark og andre højrisikolande:

  • Krav om  PCR-test, som ikke må være mere end 72 timer gammel ved ankomst til Nederlandene

Hold dig derfor orienteret om transitmulighederne via dit flyselskab samt og de nederlandske myndigheder

Vær opmærksom på at et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark ikke nødvendigvis er ensbetydende med, at der kan gennemføres transit i Nederlandene. Ambassaden er bekendt med eksempler på at personer fra tredjelande, der ønsker at gennemføre transit i Nederlandene i forbindelse med rejse til Danmark, nægtes boarding ved afrejsedestinationen. Hold dig derfor orienteret via dit flyselskab samt de nederlandske myndigheder. Ambassaden anbefaler, at der medtages printet dokumentation. Så det kan påvises, at man har et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark. For eksempel print fra coronasmitte.dk. 


Hvis man skal testes i Nederlandene: 
KLM tilbyder PCR-test på bl.a. Amsterdam lufthavn, Schiphol. Der skal bookes en tid via KLMs hjemmeside, svartid på testen er mellem 24-32 timer. 
Diverse kommercielle testcentre tilbyder antigen test. De kan findes på internet ved at lede på ”rapid covid test Netherlands/Amsterdam.” Vær opmærksom på, at der skal bestilles tid, at testcentrene har begrænset åben i weekenderne, at testcentrene ikke findes tæt på lufthavnen samt om testresultatet kan bruges til at rejse med (modtages et certifikat).

 

 

 

Lokale restriktioner

Nye restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke udgangsforbud i Nederlandene.

Myndighederne opfordrer dog til at blive hjemme så meget som muligt.

Forsamlingsforbud

  • Grupper af personer må ikke være større end 2 personer, såvel indendørs som udendør.

  • Det anbefales, at der inviteres maksimalt 2 person i eget hjem per dag.

 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis du får symptomer, imens du befinder dig i Nederlandene, bør du isolere dig selv og forblive i karantæne, indtil du har været symptomfri i mere end 24 timer. Alle personer med symptomer kan blive testet. Ring til 0800-1202 eller +31 850 659 063 for at lave en aftale. Find flere oplysninger her.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.
 
Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.
 
Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  
 
 
Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Udrejse af Nederlandene

Der er forskellige rejsemuligheder fra Nederlandene til Danmark. 

- Fly: KLM og SAS flyver dagligt fra Amsterdam til København eller Billund (kun KLM).

- Tog: Daglige forbindelser via Tyskland til Danmark kan bookes via NS International.

- Bus: Der kan bestilles billetter hos Flixbus.

Indrejse i Danmark

coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Nederlandsk regering
The Netherlands and you
National Institute for Public Health and the Environment (RIVM)
Municipal Health Service (GGD)

De nederlandske myndigheder har etableret et telefonnummer for spørgsmål vedrørende coronavirus: 0800-1351 eller +31 20 205 1351 hvis du bruger et udenlandsk telefonnummer.

Link til lokale nyhedsmediers hjemmeside

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden Nederlandene inden for almindelig åbningstid. På hjemmesiden kan du også finde kontaktoplysninger til konsulaterne i Amsterdam, Groningen, Curacao og Aruba.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye restriktioner i Nederlandene, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Kontakt

Danmarks ambassade i Nederlandene

Koninginnegracht 30

2514 AB Den Haag
Telefon: +31 (0) 70 302 5959

E-mail: haaamb@um.dk

hent app'en rejseklar

I app'en Rejseklar har vi samlet  alt, hvad du skal vide om sikkerheden på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.