Spring til indhold

Information om coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Nederlandene.

Senest opdateret 03-07-2020  09:27
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Hvis du rejser til Nederlandene, bør du være ekstra forsigtig for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19.

Læs rejsevejledningen for Nederlandene og rejserådene i en tid med COVID-19.

Information om konkrete restriktioner i Nederlandene opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Nederlandene, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Rejseråd til erhvervsrejser

Rejserestriktioner

Nye restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Fra 15. juni fraråder de nederlandske autoriteter ikke længere ikke-nødvendige rejser til Nederlandene. Dvs. at bl.a. turister er velkomne. Det vil dog være obligatorisk for turister at have booket hotel eller lignende før de ankommer til Nederlandene.

EU’s indrejserestriktioner gælder i Nederlandene frem til 1. juli. Find flere oplysninger her. Alle passagerer, der kommer fra højrisiko områder bedes udfylde en sundhedserklæring inden de boarder flyet. På baggrund af svarene kan der eventuelt blive nægtet adgang til flyet. Pt. betegnes Danmark ikke som højrisiko område. Definitionen af et høj-risiko område kan findes på hjemmesiden for European Union Aviation Safety Agency.

Karantæneregler

Alle rejsende der ankommer fra høj-risiko områder opfordres til at gå i 14-dages hjemmekarantæne ved hjemkomst. Definitionen af et høj-risiko område kan findes på hjemmesiden for European Union Aviation Safety Agency.

Interne rejserestriktioner

Der er ikke indført interne rejserestriktioner i Nederlandene, men alle ikke-nødvendige rejser internt i Nederlandene frarådes.

Offentlig transport, heriblandt tog, bus og metro genoptager normal køreplan per 1. juni, men der vil være færre pladser.

Per 1 juni er mundbind påkrævet i al offentlig transport. Man skal selv medbringe et mundbind og det må ikke være et medicinsk mundbind. Man kan få pålagt bøde, hvis man ikke bruger mundbind i offentlig transport.  

Transitmuligheder

For oplysninger vedrørende muligheder for transit i Nederlandene henvises til her.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke indført udgangsforbud i Nederlandene.

Forsamlingsforbud

Grupper af mere end to personer, der ikke holder 1,5m afstand kan få en bøde. Befolkningen opfordres til at undgå større menneskemængder.

Udendørs må man samles med 250 personer, med 1,5m afstand.

Mundbind

Fra 1. juni er det obligatorisk at bære mundbind i Nederlandene, når man kører med offentligt transport og taxa. Man skal selv medbringe et mundbind, og det må ikke være et medicinsk mundbind.

Man kan få en bøde, hvis man ikke bruger mundbind i den offentlige transport.  

I lufthavnene skal man også bære mundbind ved check-in, sikkerhedskontrollen samt ved boarding.  

Nedlukning

• Forretninger m.m. er ikke lukkede. Følg forretningens anvisninger.

• Restauranter, caféer, barer m.m. tager imod maksimalt 100 personer. Hvis der reserveres plads og der fortages en sundhedstjek (sprøgsmål vedr. symptomer ved ankomst), må en lokation modtage flere en 100 gæster.

• Biografer, koncertsale og kulturelle institutioner modtager maksimalt (siddende) 100 kunder per sal.

• Museer: der skal bestilles billet på forhånd.

• Svømmehaller og biblioteker genåbnede den 11. maj. Dog er toiletter og badefaciliteter fortsat lukkede. Gæster skal følge ansvisningerne.

• Udendørssport og indendørssport er tilladt, hvor muligt overholde 1,5m afstand.

• Discotheker og natklubeber er lukkede frem til 1. september.  

• Børnehaver og skoleklasser op til 12 år genåbnede delvist den 11. maj, fuld genåbning den 8. juni. De store klasser, fuld genåbning eftersommer. børn op til 18 år behøver ikke at holde 1,5m afstand, børn børn dog holde afstand til deres lærer.

• Erhvervsskoler og univeristeter åbner mere op efter sommer.

Du kan finde flere oplysninger om tiltagene og genåbning i Nederlandene her.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis du får symptomer, imens du befinder dig i Nederlandene, bør du isolere dig selv og forblive i karantæne, indtil du har været symptomfri i mere end 24 timer. Alle personer med symptomer kan blive testet. Ring til 0800-1202 for at lave en aftale.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.
 
Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.
 
Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  
 
 
Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Udrejse af Nederlandene

Der er forskellige rejsemuligheder fra Nederlandene til Danmark. 

- Fly: KLM og SAS flyver dagligt fra Amsterdam til København eller Billund (kun KLM).

- Tog: Daglige forbindelser via Tyskland til Danmark kan bookes via NS International.

- Bus: Der kan bestilles billetter hos Flixbus med afgang fra 18. juni.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Spørgsmål om indrejse i Danmark skal rettes til Rigspolitiet.

Du kan finde svar på spørgsmål om indrejserestriktioner i Danmark på Rigspolitiets COVID-19 hjemmeside.

Du kan også kontakte Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark: +45 7020 6044.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Mere information

Nederlandsk regering
The Netherlands and you
National Institute for Public Health and the Environment (RIVM)
Municipal Health Service (GGD)

De nederlandske myndigheder har etableret et telefonnummer for spørgsmål vedrørende coronavirus: 0800-1351 eller +31 20 205 1351 hvis du bruger et udenlandsk telefonnummer.

Link til lokale nyhedsmediers hjemmeside

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden Nederlandene inden for almindelig åbningstid. På hjemmesiden kan du også finde kontaktoplysninger til konsulaterne i Amsterdam, Groningen, Curacao og Aruba.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Nederlandene, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Kontakt

Danmarks ambassade i Nederlandene

Koninginnegracht 30

2514 AB Den Haag
Telefon: +31 (0) 70 302 5959

E-mail: haaamb@um.dk

hent app'en rejseklar

I app'en Rejseklar har vi samlet  alt, hvad du skal vide om sikkerheden på din rejse.