Spring til indhold

Information om coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Nederlandene.

Senest opdateret 27-11-2020  09:09
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Nederlandene.

Læs rejsevejledningen for Nederlandene.

Information om konkrete restriktioner i Nederlandene opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Nederlandene, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Nederlandene.

Det er bl.a. turistrejser, der anses for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation.

Det er derfor op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der også foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder. Vi opfordrer altid virksomheden til at holde sig opdateret om lokale rejserestriktioner i forbindelse med planlægning af erhvervsrejser.

Den enkelte virksomhed bør anlægge et forsigtighedsprincip for at minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet.

Virksomheden og den enkelte medarbejder bør derfor følge vores rejseråd til erhvervsrejser.

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

De nederlandske myndigheder opfordrer kraftigt til, at rejsende fra Danmark går i 10-dages hjemmekarantæne ved ankomst i Nederlandene, når man kommer fra følgende områder:

Rejsende fra Region Hovedstaden (inkl. Bornholm): Københavns Kommune
Rejsende fra Region Nordjylland: Ingen indrejserestriktioner
Rejsende fra Region Midtjylland: Aarhus Kommune
Rejsende fra Region Syddanmark: Ingen indrejserestriktioner
Rejsende fra Region Sjælland: Solrød Kommune, Slagelse Kommune, Greve Kommune og Køge Kommune

Ved indrejse i Nederlandene påkræves der IKKE en COVID-19 test.

EU’s indrejserestriktioner gælder i Nederlandene. Find flere oplysninger her. Alle indrejsende fra Danmark bedes udfylde en sundhedserklæring inden de boarder flyet til eller fra Nederlandene. På baggrund af svarene kan der eventuelt blive nægtet adgang til flyet.

Karantæneregler

Alle rejsende der ankommer fra risiko områder (orange eller rød i den nederlandske rejsevejledning) til Nederlandene opfordres til at gå i 10-dages hjemmekarantæne ved hjemkomst. Find flere generelle oplysninger her.

Karantænereglerne inkluderer indrejsende til Nederlandene fra København. Der gælder en række undtagelser for bl.a. erhvervsrejserne, transitpassager, sømænd, folk med presserende behov for at besøge familie i NL samt folk med kritiske erhverv herunder sundhedsmedarbejdere, transportmedarbejdere, ansatte i international organisationer, diplomater etc. For erhvervsrejsende gælder det, at der opfordres til at genoverveje rejser.
 
Konkret anbefaler de nederlandske myndigheder at,

 • Man bør gå i karantæne i sit hjem, feriebolig eller på et hotel i 10 dage - også selvom man har taget en negativ test.
 • Man bør ikke rejse til en anden lokation i Nederlandene før karantænen er overstået. 
 • Under karantæne må man ikke modtage besøg, undtagen ved behov for læge.
 • Man må ikke bruge offentlig transport.
 • Man kan – såfremt man er symptomfri – gå ud og handle, hvis det ikke er muligt, at andre kan handle for én.

Indrejsende registreres ikke, og der følges ikke op på, hvorvidt anbefalingerne overholdes.

Interne rejserestriktioner

Der er ikke indført interne rejserestriktioner i Nederlandene, men alle ikke-nødvendige rejser internt i Nederlandene frarådes.

Offentlig transport, heriblandt tog, bus og metro genoptager normal køreplan per 1. juni, men der vil være færre pladser.

Per 1 juni er mundbind påkrævet i al offentlig transport. Man skal selv medbringe et mundbind og det må ikke være et medicinsk mundbind. Man kan få pålagt bøde, hvis man ikke bruger mundbind i offentlig transport.  

Transitmuligheder

Vær opmærksom på at et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark ikke nødvendigvis er ensbetydende med, at der kan gennemføres transit i Nederlandene. Ambassaden er bekendt med eksempler på at personer fra tredjelande, der ønsker at gennemføre transit i Nederlandene i forbindelse med rejse til Danmark, nægtes boarding ved afrejsedestinationen. Hold dig derfor orienteret via dit flyselskab samt de nederlandske myndigheder.

For oplysninger vedrørende muligheder for transit i Nederlandene henvises til her.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke indført udgangsforbud i Nederlandene.

Men myndighederne opfordrer til at blive hjemme så meget som muligt.

Forsamlingsforbud

 • Grupper af personer må ikke være større end 4 personer, såvel indendørs som udendør.

 • Det anbefales, at der inviteres maksimalt tre personer i eget hjem per dag.

 

Mundbind

Det er obligatorisk at bære mundbind i Nederlandene, når man kører med offentligt transport og taxa. Man skal selv medbringe et mundbind, og det må ikke være et medicinsk mundbind. Find flere oplysninger her

Man kan få en bøde, hvis man ikke bruger mundbind i den offentlige transport. Pligten gælder for personer fra 13 år og ældre.   

Regeringen opfordrer kraftigt alle borgere til at anvende mundbind i indendørs i offentlige rum.

Det er tilladt for den enkelte butik at indføre krav om mundbind.  

I lufthavnene skal man også bære mundbind ved check-in, sikkerhedskontrollen samt ved boarding. Find flere oplysninger her.  

Nedlukning

  • Hjemmearbejde er normen.
  • Forretninger m.m. er ikke lukkede. Følg forretningens anvisninger.
  • Restauranter, caféer, barer m.m. er lukket ned i hele landet. Take-away er dog stadig muligt. Hoteller er stadig åbne.
  • I detailhandel skal butikker lukke klokken 20.00, med undtagelse af supermarkeder.
  • Indendørs forsamlinger begrænses til maksimalt 30 personer per lokale. Der er dog stadig enkelte undtagelser vedr. grundlovssikret forsamlingsret samt visse virksomhedssituationer. 
  • Salg af alkohol – fysisk eller online – forbydes fra klokken 20.00. Dette gælder også indtagelse af alkohol udendørs.
  • Museer, svømmehaller, biblioteker, biografer osv. er åbne med begrænset antal gæster. 
  • Sport for voksne er kun tilladt i grupper på maksimalt to personer, med undtagelse af professionelle. Individuel sport som i sportsskolen er fortsat tilladt. Unge op til 18 år må træne, men al konkurrence aflyses.
  • Diskoteker og natklubber er lukkede. 
  • Alle arrangementer, der kræver myndighedernes tilladelse, aflyses.

  Du kan finde flere oplysninger om COVID-19 tiltag i Nederlandene her.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis du får symptomer, imens du befinder dig i Nederlandene, bør du isolere dig selv og forblive i karantæne, indtil du har været symptomfri i mere end 24 timer. Alle personer med symptomer kan blive testet. Ring til 0800-1202 eller +31 850 659 063 for at lave en aftale. Find flere oplysninger her.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.
 
Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.
 
Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  
 
 
Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Udrejse af Nederlandene

Der er forskellige rejsemuligheder fra Nederlandene til Danmark. 

- Fly: KLM og SAS flyver dagligt fra Amsterdam til København eller Billund (kun KLM).

- Tog: Daglige forbindelser via Tyskland til Danmark kan bookes via NS International.

- Bus: Der kan bestilles billetter hos Flixbus.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort et svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark.  Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændinge med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

 

 

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Spørgsmål om indrejse i Danmark skal rettes til Rigspolitiet.

Du kan finde svar på spørgsmål om indrejserestriktioner i Danmark på Rigspolitiets COVID-19 hjemmeside.

Du kan også kontakte Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark: +45 7020 6044.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort et svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark.  Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

 

 

Mere information

Nederlandsk regering
The Netherlands and you
National Institute for Public Health and the Environment (RIVM)
Municipal Health Service (GGD)

De nederlandske myndigheder har etableret et telefonnummer for spørgsmål vedrørende coronavirus: 0800-1351 eller +31 20 205 1351 hvis du bruger et udenlandsk telefonnummer.

Link til lokale nyhedsmediers hjemmeside

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden Nederlandene inden for almindelig åbningstid. På hjemmesiden kan du også finde kontaktoplysninger til konsulaterne i Amsterdam, Groningen, Curacao og Aruba.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye restriktioner i Nederlandene, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Kontakt

Danmarks ambassade i Nederlandene

Koninginnegracht 30

2514 AB Den Haag
Telefon: +31 (0) 70 302 5959

E-mail: haaamb@um.dk

hent app'en rejseklar

I app'en Rejseklar har vi samlet  alt, hvad du skal vide om sikkerheden på din rejse.