Spring til indhold

Folketingsvalg i Danmark torsdag den 18. juni 2015

Statsministeren har udskrevet Folketingsvalg i Danmark. Hvis du opholder dig i udlandet og derfor er forhindret i at stemme i Danmark på valgdagen, kan du i stedet brevstemme på enhver dansk ambassade eller konsulat i udlandet. Det er dog en betingelse, at du er optaget på valglisten.

Danske statsborgere – der midlertidigt opholder sig i Nederlandene - kan afgive brevstemme på den danske ambassade i Haag, det danske konsulat i Groningen eller Amsterdam.

Ambassadens normale åbningstider er alle hverdage mellem 10.00 – 15.00. Husk at medbringe legitimation f.eks. pas eller kørekort.

Hvis du ønsker at brevstemme på konsulatet i Groningen eller Amsterdam, bedes du venligst telefonisk kontakte konsulatet for at få en aftale.

Konsulaternes telefonnumre kan findes her
 
Vær opmærksom på, at ambassaden og konsulaterne holder lukket Grundlovsdag, den 5. juni.

Brevstemmer bør afgives i god tid, da brevstemmen skal kunne nå hjem til den relevante kommune, før valghandlingen går i gang torsdag den 18. juni kl. 9.00.

Betingelser for stemmeret
Som udgangspunkt har du ikke ret til at stemme til valg og folkeafstemning i Danmark, hvis du er bosiddende i udlandet. Dog er der bestemte grupper af danske statsborgere, som har bevaret en særlig tilknytning til Danmark og derfor kan søge om at bevare deres valgret til det danske valg. Dette kræver, at du bliver optaget på valglisten for udenlandsdanskere.

Læs mere her
 
Spørgsmål
Eventuelle spørgsmål kan rettes til ambassaden på telefon + 31 (0)70 302 59 59 eller via mail haaam@um.dk.

Kontakt

Danmarks ambassade i Nederlandene

Koninginnegracht 30

2514 AB Den Haag
Telefon: +31 (0) 70 302 5959

E-mail: haaamb@um.dk