Spring til indhold

Samuelsen til sikkerhedskonference i München: et meget komplekst trusselsbillede

16.02.2018  15:43
Udenrigsminister Anders Samuelsen deltager den 16.-17. februar i den årlige sikkerhedskonference i München

Konferencen samler en bred skare af statsledere, ministre, internationale organisationer, erhvervsledere og civilsamfundsrepræsentanter fra begge sider af Atlanten. Igen i år sætter konferencen fokus på en række af de vigtigste sikkerhedspolitiske udfordringer netop nu.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:
“Der er ingen tvivl om, at det nuværende sikkerhedspolitiske klima er både meget komplekst og meget bekymrende. Uanset om vi ser mod øst eller syd er trusselsbilledet alvorligt: terrorisme, voldelige konflikter, russisk aggression og nye trusler som cyberangreb og irregulær migration. Samtidig oplever vi et stigende pres på de internationale, regelbaserede systemer og strukturer, som er så afgørende for et lille, åbent land som Danmark.

Det gælder ikke mindst når det kommer til Ruslands ulovlige annektering af Krim. Og netop situationen i Ukraine er et af de emner jeg selv vil sætte fokus på under konferencen. Rusland arbejder aktivt på at destabilisere landet - både økonomisk og politisk. Derfor skal vi gøre hvad vi kan for at støtte og hjælpe Ukraine, ikke mindst når det kommer til arbejdet med reformer. For Ukraine skal frit kunne vælge sin egen kurs - og fremskridt, demokrati og liberale økonomier er det bedste modsvar mod russiske propaganda og aggression.”

Udenrigsministeren skal blandt andet tale ved en debat om Ukraine.

For yderligere information kontakt:
Presserådgiver Anne Ege, telefon 41 53 25 26